Ring oss: +46(0)141 209 380

E-mail: info@mpv.se

Vi är certifierade enligt ISO 9001 och vi är noga med att det följer vår verksamhet som en "röd tråd".

Formsprutning och formgjutning av plast

Formsprutade plastdetaljer

Med våra formsprutningsmaskiner och stor skicklighet producerar vi både stora och mindre serier av formsprutade plastdetaljer.
Formsprutning av plast är en vanlig metod för framställning av plastdetaljer och lämpar sig för tillverkning av stora antal likartade detaljer med stor måttnoggrannhet.
Vid formsprutning smälts plastmaterialet i cylindern på en formsprutmaskin. Smältan sprutas in i ett formsprutningsverktyg som håller en temperatur så att smältan svalnar där och stelnar. Plastmaterialet antar här formens geometri och ytfinish. Formen består vanligen av två formhalvor som kan öppnas och stängas liksom att de hålls samman av formsprutmaskinen med stor kraft under insprutningsskedet.
Metoden har hög automatiseringsgrad. Formsprutningsmaskinerna i vår maskinpark arbetar helautomatiskt och har en hög produktionstakt.
Vår formsprutning producerar enkla eller tekniktäta plastprodukter i stora och små volymer. Vår plastproduktion är automatiserad och har rationellt produktionsflöde, vi använder robotar som garanterar kvalitet och effektivitet. Moderna formsprutningsmaskiner, formsprutningsverktyg och mycket engagerade medarbetare ser till att vi följer vår fastlagda kvalitétsplan.
Formsprutade plastdetaljer i formsprutningsmaskiner
Plast formsprutning i formspruta
Formsprutning av plastdetaljer i formsprutningsverktyg
Formsprutning av plast i formsprutningsmaskiner
Formsprutor producerar plastdetaljer i maskinpark
Formsprutad plast i formsprutningsmaskin

Formsprutor

I vår maskinpark finns det för närvarande 15 stycken formsprutor med låskraft från 28 till 210 ton. Vi har flera produktionsceller som är automatiserade med robotar och transportband.
Vissa körningar kräver att vi producerar med full bemanning vid formsprutan och andra körningar går automat 24 timmar om dygnet.

Robotar och transportband

Vi har flera produktionsceller som är automatiserade med robotar och transportband. Vissa körningar kräver att vi producerar med full bemanning vid formsprutan och andra körningar går automat 24 timmar om dygnet.
Vi producerar både stora serier och mindre serier om bara några hundra detaljer.
Flexibilitet med Kvalitet är vad det handlar om!

Kontakta oss

Inga uppdrag är för små eller för stora för oss. Vi är flexibla och levererar alltid med högsta kvalitet. 
Kontakta oss på info@mpv.se eller 0141 209 380!

INFORMATION

Om oss
Kontakta oss

MOTALA PLAST & VERKTYGS AB

Marsgatan 4, 59132 Motala
info@mpv.se

© 2024 Motala Plast & Verktygs AB. All Rights Reserved.